Co budu číst / červenec 2016


Asi jako každý knihomol mám plány na letní čtení. Takové to jak se vyvalíte někde na slunce a čtete až se spálíte. Pro kupu z vás léto znamená prázdniny, čtete na dovolených, na cestě na dovolenou, na prázdninách u babiček, u tetiček, v autě, ve vlaku, v  posteli, v houpací síti atd. Já bych teda nejraději četla v bazénu, ale bohužel vodě-odolné knihy se netisknou, pokud si nechcete přečíst gumové leporelo o tom jak se polámal mraveneček.
No, ale k těm plánům ať nezůstanu jen u snění, jak se bude číst a přejdu taky k tomu CO BUDU ČÍST v červenci .










1. Jako prvního jsem si z poličky vytáhla
Noční lovec, což je třetí díl ze serie Robert Hunter od Chrise CarteraBože, já toho chlapa platonicky miluju za to jak píše. Kdo milujete mordy, krváky, mučení, napětí a to takový, že musíte někdy rozdejchat co právě čtete, je to vaše must read! Chris Carter pracoval jako člen týmu soudní psychologie michiganského státního zastupitelství, vyslýchal a studoval mnoho zločinců včetně sériových a mnohonásobných vrahů odsouzených k doživotním trestům. Takže ten chlap ví co píše a ví o čem píše. V edičním plánu nakladatelství BB art, které celou sérii vydává najdete, že v září tohoto roku vyjde 7. díl s názvem Já jsem smrt. Až budu psát recenzi, tak vám pak povím jak bylo těžký prakticky všechny sehnat.

žánr: Thrillery
nakladatelství: BB art
počet stran: 328



2. Druhou knížkou je nový Stephen King a to Bazar zlých snů. Ten jsem dostala od může k svátku a měla jsem neskutečnou radost, jelikož King je můj oblíbenec. Když mi bylo 14 let četla jsem ho prvně a to Osvícení, které mě naprosto dostalo. Já už tenkrát milovala děsivý věci-horory a to mi světe div se zůstalo. Jednu povídku Míle 81 jsem přečetla hned, nešlo odolat. Ostatní si nechám na později, chci jimi prokládat zbytek knih. Povídky jak už to tak bývá jsou takové jednohubky, takže na tohle jsou naprosto super.
Recenze na Bazar bude dvojitá, hodlám ji napsat s ještě jednou knihou a to knihou pro děti. Jakou se nechte překvapit.


žánr: Horory, povídky
nakladatelství: Beta-Pavel Dobrovský
počet stran: 472




3. Třetí co mám v plánu je Červený vrch, měla jsem ho v merku už když na něj Irča z Knihánkova vydala video.Ale znáte to, když ono je tolik knih a pořád se objevují nové a než na nějakou vyhlídnutou dojde řada, trvá to.No a když se jednoho dne objevila v Levných knihách a za 39Kč, ještě v ten den, kdy jsem to zjistila, byla doma.
Červený vrch je knížka přesně pro mě.
Miluju post-apokalyptické knihy, navíc u nás doma máme všichni rádi zombíky, takže mám velká očekávání a doufám, že bude skvělá.

žánr: horory, sci-fi a fantasy
nakladateství: Fortuna Libri
počet stran: 328






 4.Čtvrtou je kniha V lese visí anděl, která je první díl ze série Holger Much. Knížka mě dostala anotací, jsem tak trochu svůj vlastní masochista a dcera se dočká díky mému čtení tak akorát zákazu vycházek. Jelikož je to detektivka, ve které někdo vraždí malé holčičky a rozvěšuje je v lese oblečené v bílem jako anděly. Doufám, že víc než detektivka to bude pořádný thriller a už se na ni těším.
Navíc druhého dílu se dočkáme už v září a ponese název Sova. takže je na čase si ji konečně přečíst.

žánr: detektivní
nakladateství: Albatros média - Plus
počet stran: 384



5. Jako poslední mám v plánu Vidořád, čož pro mě bude re-reading. Vidořád jsem četla už loni, ale série Kostičas je naprosto úžasná. Vidořád je druhým dílem a doufám, že se brzo u nás dočkáme i třetího dílu. A číst ji budu znovu jen abych o nich mohla napsat. Oživit si slovník, je to totiž tak dokonale promyšlený svět, že ji budete chtít číst zas a zas. Samantha Shannonová dokázala něco co se málo komu po J.K. Rowlingové povede. Nechci je srovnávat, každá píše jinak, ale obě dokázaly vymyslet něco naprosto úžasného. A pokud chcete vědět kdo je například nočňátko, co je to nénie nebo kdo jsou to Reféjáci, tak si tuhle sérii musíte přečíst. navíc mají úžasné obálky.

žánr: Romány, sci-fi a fantasy
nakladatelství: Host
počet stran: 519



Nevím jestli knihy budu číst přesně v tomto pořadí.
Začala jsem Nočním Lovcem a jak už jsme napsala prokládat všechny knihy budu povídkami z Bazaru zlých snů.
Na všechny co jsme uvedla, určitě po každém přečtení plánuji recenzi. Sice to není klasické odpočinkové letní čtení,ale doufám, že jsem někoho už teď aspoň trochu inspirovala tím co číst, ať už teď v červenci nebo někdy v budoucnu.
A co mám v plánu číst v srpnu, no kdo ví, uvidíme za měsíc.



15 komentářů:

  1. Super výběr!!A mám depku ze takový kup z levných knih já neobjevila taky..:-D Četla bych s Tebou Červený vrch, V lese visí anděl a sérii Kosticas..;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud zas něco skvělýho objevím, tak o tom dám určitě vědět!

      Vymazat
  2. Určitě mi podavej info.. :-D Vis ze já se nikam nedostanou..Jinak to bude hezké čtení na léto👌

    OdpovědětVymazat
  3. Přeji krásné knižní léto a taky ať se daří s blogem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) taky přeji krásné léto a hlavně s krásnou knížkou :)

      Vymazat
  4. četla jsem Vlese visí anděl i Červený vrch a s obouma jsem spokojená a někdy si také chci přečíst Bazar zlých snů super výběr knih :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to moc ráda slyším :) Bazar zatím vypadá moc dobře, už Kingův úvod je bomba. A díky

      Vymazat
  5. Červený vrch jsem sice nečetla, ale většinou čtu pozitivní recenze. Takže se do něj chci také pustit. Skvělý výběr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky četla hlavně pozitivní reakce, takže mám fakt velká očekávání. Tak snad se nám oběma bude líbit :) Děkuju

      Vymazat
  6. To budeš mít docela napínavé léto, řekla bych :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to jsem celá já, čím je to napínavější tím lepší :)

      Vymazat
  7. Držím palce, aby si prečítala všetko čo si si naplánovala :D Vidořád by som tiež chcela prečítať, ale musím počkať, kým bude v knižnici. Prajem príjemné čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím stíhám, tak dobrý, dala jsem si jen ty 4 knihy plus pár povídek, takže to celkem jde :) Budu začínat červený vrch teď :) Vidořád je perfektní, Kostičas mě naprosto dostal, takže na Vidořád jsem se děsně těšila. A už je napsaný i třetí díl, tak doufám, že se ho brzo dočkáme i u nás :)

      Vymazat
  8. Červený vrch byla naprostá pecka, tak snad se ti bude líbit :-) Na sérii kostičas mám taky spadeno a King je má srdcovka :-) Přeju příjemné čtení a ať stihneš vše, co sis naplánovala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Červený vrch dočítám a strašně se mi líbí :). Kostičas si musíš přečíst, je to vážně senzační :) Všecko stíhám, tak dobrý :D Navíc čekám balík s knížkama a už vidím jak se začtu i do neplánované :D

      Vymazat