Její život v očích panenky / Ingird Desjours

Její život v očích panenky

INGRID DESJOURS
Anotace:
Potížista, cynik a misogyn Marc je po vážné nehodě přidělen k mravnostní policii. Při vyšetřování jednoho případu potkává jemnou dívku Barbaru. Barbara se stará o slepou matku, svůj život zasvětila péči o nerudnou, zahořklou ženu, která ji oplácí jen výčitkami a nadávkami. Jedinou útěchou je její sbírka panenek. Už brzy si bude moct jít koupit vysněný nový kousek, překrásnou panenku jménem Sweet Doriane.

Marca vyvádí Barbařin bezelstný pohled z míry. Její křehkost ho dojímá a zasáhne natolik, že je znovu ochoten uvěřit v budoucnost.
zároveň je však přesvědčen, že Barbara je chybějícím kousíčkem skládačky, figurkou, kterou musí manipulovat, aby odhalil psychopata, jemuž je na stopě.


ALE CO KDYŽ SE MÝLÍ?


Autorka knihy Ingrid Desjours je specialistka na sexuální kriminologii. Několik let se u belgické policie podílela na vyšetřování sexuálních deliktů. Ve svých románech čerpá z mnoha psychologických profilů sexuálních zločinců, které sama vypracovala.
Když jsem si tohle o autorce přečetla, hned mě napadlo - další Chris Carter (studoval a vyslýchal masové a sériové vrahy a je autorem knižní série Robert Hunter). Takže knihu si musím nutně přečíst. A jak jsem řekla, tak se stalo. 

V knize se setkáváme s nešťastnou ženou jménem Barbara, která se stane obětí zločinu. A tahle událost rozjede vlnu naprostého šílenství.

Barbara, jak už anotace říká, žije se svoji matkou, ta je slepá a opravdu hodně zlá.
Ač je slepá, fackami a vulgaritami vůbec nešetří. Vyčítá Barbaře, že kvůli ní ji její manžel opustil. Žijí spolu v bytě, kde je neustálý puch z nevětraného vzduchu.
Barbara ale není jedinou nešťastnou osobou v knize, setkáváme se tu také s policistou Marcem, který je po velmi vážné nehodě, která ho poznamenala nejen psychicky, ale i fyzicky. Když se po oné nehodě vrátí do práce, je přeřazen na mravnostní oddělení, kde bude řešit případ, který má na svědomí naprostý šílenec. Jak se životy Barbary a Marca propojí? Může být Barbara klíčem k vyřešení případu?

DVĚ ZRANĚNÉ DUŠE. DVA SNY O NOVÉ ŠANCI.

Je strašně těžké něco neprozradit. Takže vám ani trochu nenapovím, co bude policista Marc vyšetřovat nebo co se Barbaře stalo. Ale dodám jen, že Barbara je opravdovou milovnicí panenek a její život je naprosto čiré šílenství a zlo. 

Tahle kniha vám dá nahlédnout do lidské mysli, jak moc může krutá událost změnit člověka. 
Dozvíte se, jak moc šílená je duše psychopata.
Hlavní postavy budete nesnášet i mít rádi. Bude vám jich líto a zároveň vám z nich bude zle. 

Musím pochválit nakladatelství Host za skvělou obálku a zpracování knihy. Já se nezamilovala jen do děje, ale i do samotného vzhledu knihy.
Ingrid Desjours se stala mojí oblíbenkyní a doufám, že od ní u nás vyjdou i její další knihy.
Jediné, co mi v knize vadilo, byly vulgarismy, ale nebylo jich tam tolik, že by zastřely zážitek ze čtení. Připravte se taky na erotické scény, ale jsou tam opravdu nutné. Zároveň ale nečekejte červenou knihovnu.


Knihu doporučuji všem milovníkům krimi knih, kteří si chtějí přečíst něco nového, jiného a šokujícího. 

JSEM BARBIE.
Ukázka: 
,,Jdeš pozdě. Cos dělala?"
Barbara neví co má říct, protože na tohle žádnou odpověď nemá. Pamatuje si jen, že na náměstí upadla a ušpinila se, ale to je všechno. Ještě že ji matka nemůže vidět! Jinak by ji dala pořádný kartáč! Aby si dívka dodala trochu odvahy, urovná pokrčenou dečku pod vázou. Kus žluté naškrobené látky se sám vrátí na místo. ,,Já... čekala jsem na výsledky..."
,,Určitě ses někde toulala! Byla sis koupit tu panenku?"
,,Ano..."

SWEET DORIANE

Nakladatelství: HOST
Originální název: Sa vie dans les yeux d'une poupée
Žánr: Krimi
Počet stran: 288
Rok cz vydání: 2016                                                       
Moje hodnocení: 90%



8 komentářů:

  1. Ta kniha mi naprosto uhranula, považuji ji za jednu z nejlepších, co jsem loni četla a na poli psychologických thrillerů je to pro mě jedna z nejlepších knih vůbec. Ten závěr mě skutečně dostal a stejně jako ty doufám, že u nás od Desjours ještě něco vyjde :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
  2. Také musím říci, že to byla jeden z nejlepších psycho knih jakou jsem měla tu čest číst. Do poslední chvíle jsem měla otevřenou pusu a nemohla uvěřit!

    OdpovědětVymazat
  3. A je to jasný, o knize vím už nějaký ten pátek, ale ty jsi mě přesvědčila! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, ta kniha si zaslouží být doporučovaná :)

      Vymazat
  4. Vypadá to velice zajímavě a přidám si ji do seznamu to-read :)

    OdpovědětVymazat