Tiché dívky / Eric Rickstad (recenzní výtisk)

Tiché dívky 


MANIPULACE, SCHÉMATA, ROZPORY, SOUVISLOSTI A LŽI

Anotace:
Když Frank Rath odevzdal odznak detektiva, myslel si, že už se vraždami nebude muset zabývat. Stal se soukromým vyšetřovatelem a v zapadlém městečku v severním Vermonthu sám vychovává dceru. 
Jednoho dne je však u silnice nalezeno opuštěné auto a zdá se, že jeho majitelka, krásná mladá dívka, zmizela beze stopy. 
Během vyšetřování Rath odhaluje nejtemnější stránky lidské duše. 
Mladé ženy se záhadně ztrácejí jedna za druhou a policie se snaží přijít na to, co dívky spojuje. 
Ratha trápí vlastní násilná až bolestná minulost a znovu zjišťuje, že zlo číhá všude, i v malých, zdánlivě idylických městečkách - a nikdo není v bezpečí.


,,ŘEŠÍ PŘÍPADY, NA KTERÝ NESTAČÍ POLDOVÉ.''


Eric Rickstad napsal zatím tři knihy. První kniha v roce 2000 s názvem Sklizeň se dostala do výběru New York Times Noteworthy Novel. Jeho nejnovější knihou je Číhání, ale prozatím jediná kniha vydaná u nás nese jméno Tiché dívky, která se dostala mezi bestsellery v New York Times a USA today.

Jeho styl psaní je svižný, velice čtivý a napínavý. Ač na vás nevalí ohromné potoky krve, máte husí kůží a pusu dokořán. 

Bývalý detektiv a nynější soukromý vyšetřovatel Frank Rath byl policii požádán o pomoc po té, co se ztratí dívka jménem Mandy Wilksová, které je sice 16 let, ale byla soudem zplnoletněna, a proto policie nesmí s jejím hledáním začít dříve než za 72 hodin. 
Jelikož se ale jedná fyzicky stále o dítě, chtějí začít s pátráním ihned a Rath je jediný, kdo jim může pomoci a s případem začít dříve než oni. 
Rath jim rád pomůže už jen proto, že jeho adoptovaná dcera Rachel je skoro ve stejném věku. Ta je teď navíc na koleji a on má spoustu volného času. 
Při řešení ztracené Mandy se najde tělo další dívky. Policie zjistí, že se za poslední měsíce pohřešuje dívek více. Každá v jiném okresku či městě. 
Mají tyhle dívky něco společného a stojí za jejich zmizením jedna a tatáž osoba? K tomu všemu se Rath potýká s osobním problém. V minulosti potkala jeho rodinu obrovská tragédie a její příčina chce na svobodu! 

MODUS OPERANDI



Když dočtete tuhle knihu, zavřete ji s husí kůží a strachem. Čtěte ji pozorně a poslední slova vás vyděsí. Já upřímně doufám, že nakladatelství Host vydá od autora i jeho další knihy. Protože já rozhodně chci víc takových. 

Máte rádi autory jako je Mo Hayder, Lars Kepler, Jeffery Deaver či Chris Carter? Potom si určitě zamilujete i Erica Rickstada!

Chtěla bych poděkovat eshopu Dobré-knihy.cz za poskytnutí knihy k recenzi. Opravdu jsem si tuhle knihu užila. Děkuji. Knihu si můžete zakoupit zde.

Ukázka:
V roce 1990 v Portlandu unesl patnáctiletou dívku, ztloukl ji na parkovišti u benzínky násadou od sekery a potom ji odvezl do lesa, kde ji znásilňoval a přitom ji popisoval, jak ji zabije.




JSI V POŘÁDKU? DEJ VĚDĚT. PROSÍM. TÁTA.


Nakladatelství: HOST
Originální název: The Silent girls
Žánr: krimi, thriller
počet stran: 391
Rok cz vydání: 2016

Moje hodnocení: 98%

19 komentářů:

  1. Skvělé fotky a bezvadná recenze. Váhala jsem, ale teď už je to jasné, Tiché dívky musím mít. Díky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jsem ráda, že jsi se pro ni rozhodla, ta kniha je fakt skvělá :)

      Vymazat
  2. Tak jo zkusim ji, ale jak to nebude jak Carter tak si me neprej :D krasna recenze ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to naprosto stejně čtivý jako Carter, jen tam není tolik potoků krve, ale je jí tam i tak dost :D a je to jeden twist za druhým ;)

      Vymazat
  3. Ja ty tve recenze proste muzu =) Skvela uplne me to zase nalakalo jit si ji hodit do kosiku.. :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Zase tak nádherná recenze. Já je miluji. Hlavně ty tvoje fotky jsou naprosto boží. Ráda bych zkusila zase začít číst něco podobného a tak přemýšlím, že si přečtu tuto knížku. Uvidím jestli se mi to bude líbit, ale věřím, že ano. Bude to zase něco nového. Měj se krásně. :)

    www.readingwithlu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci moc děkuju :) A pokud chceš začít zase tenhle žánr tak určitě tuhle doporučuji :) Chce to začít něčím skvělým :)

      Vymazat
  5. Tiche divky mam ted napsane na velmi vysokem miste co si koupit dal. Jen jsem si nebyla jista. Ted uz vim. Díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobě se bude líbit , věřím tomu :)

      Vymazat
    2. Nebudeš tomu věřit, ale jsem celkem zklamaná :/ Pro mě to byl takový průměr. Až na společný motiv zavražděných a otevřený konec nic moc :/

      Vymazat
    3. Je, tak to mě mrzí :/ Ono naa jednu stranu sto lidí, sto chutí. Asi by byla nuda, kdyby se nám všem líbilo to stejné. Já jsem z nich nadšená a co slyším ohlasy, většině se taky líbí. Ale každá kniha se nemůže zavděčit všem, to známe a víme!

      Vymazat
  6. Super recenze a super fotky! :) Kniha vypadá velmi zajímavě a napínavě, takže si ji rozhodně přečtu :)

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tato kniha vypadá opravdu zajímavě. :) Asi si ji dám do svého wishlistu.

    OdpovědětVymazat
  8. Zajímavá kniha a nádherné fotky :) Tvoje recenze jsou pro mě jistota, vždycky na knihu nalákají :)

    OdpovědětVymazat