Rukojmí / Stefanie Pintoff

Rukojmí / Stefanie Pintoff

,,ČÍM JSTE SE PROVINILI"?
Anotace:
Ztichlý Manhattan brzy ráno... 
Před katedrálou svatého Patrika stojí mladá žena, v ruce drží dřevěnou destičku s nápisem ,,POMOZTE MI". Je vyděšená, nemluví, a když se jí někdo pokusí vyhovět, umírá zasažena přesně mířenou ranou do čela. Poklidná předvánoční atmosféra rázem vezme za své. Pro jednu agentku FBI, několik rukojmí neznámého šílence a celé město začíná dlouhý a trýznivý den.
Útočník trvá na tom, aby byla přivolána zvláštní agentka Eve Rossiová. Odmítá vyjednávat a má opravdu nezvyklé požadavky. Hrozí výbuchem katedrály a těch, kteří v ní zůstali uvězněny. A přitom chce tak málo - jen vyslechnout pětici "svědků", obyčejných lidí, které podle všeho nic nespojuje. Všem hodlá položit stejnou, jednoduchou otázku: Čím jste se provinili? Za špatnou odpověď však následuje trest!




Stefanie Pintoff je autorka již tří úspěšných knih a držitelkou ocenění Edgar Allan Poe a knižní ceny Washington Irving, také je nominovaná na ocenění Anthony, Macavity a Agathy Christi.
Knihu Rukojmí napsala jako první díl její nové knižní série Eve Rossiová. 
Momentálně pracuje na dalším dílu.




Rukojmí se u nás dostane na pulty knihkupectví v listopadu tohoto roku, ale pro členy Knižního klubu je dostupná už nyní!

Předvánoční, poklidný Manhattan naruší nečekaná událost v katedrále svatého Patrika. 
Jednoho rána před ním stojí žena, nemluví, jen drží ceduli s nápisem POMOZTE MI, kolem projde pár lidí, až na jednoho, když na ženu promluví, žena padne zastřelena k zemi! Únosce si vyžádá vyjednávačku a agentku FBI Eve Rossiovou. Chce po ní sehnat pětici "svědků", kterým by chtěl položit otázku: ,,Čím jste se provinili?" 
O co únosci jde? Kolik lidí zemře? 
Práci Agentům stěžují kněží a ochranáři památek, katedrále se nesmí nic stát, Je důležitější než životy lidí?

Rukojmí je thriller nabitý psychologii, adrenalinem, akcí a napětím. Se stylem, jakým je napsaný, jsem se ještě v žádné knize nesetkala. Samotný příběh je psaný z pohledu několika osob: Eve Rossiové, agentů FBI a v neposlední řadě taky samotného únosce. Navíc jsou tu ale stránky věnované zprávám (pohled, jak média celou událost prezentují veřejnosti, je zajímavý, díky tomu se i dobře orientujete v časovém úseku) a výpisům ze složek FBI (sloužící pro interní účely, popis, osobní údaje a schopnosti agentů z velice zvláštního týmu VIDOCQ, který má vyjednavačka a agentka Eve k dispozici).

Podaří se jim najít všechny svědky? Zjistí, proč to únosce dělá? 
Zachrání RUKOJMÍ?

Nic tu není, jak vypadá. Když si myslíte, že víte, nevíte. Když už si myslíte, že bude konec, není.
Ve finále přemýšlíte nad realitou dneška, jak se vlastně společnost chová, když někdo potřebuje pomoc. Je možné, že nakonec pochopíte únosce?

Nečekejte od knihy krvák, ale i přesto se tu umírá, napětí a akce je tu opravdu hodně. Knihu doporučuji milovníkům thrillerů, zvláště těm psychologickým. I přesto, že jsem knihu četla ve svojí čtenářské krizi, tak mě doslova pohltila. Tleskám Stefanie Pintoff a už se těším na další díly této série.


Ukázka: 
,,To mi nestačí Sinyo."
,,Lituji spousty věcí, ale vám do toho nic není."
,,Jestli se nevyzpovídáte, ta žena zemře - za patnáct vteřin. 
Začínám počítat: patnáct... čtrnáct... třináct... dvanáct... jedenáct...
Po jejich tvářích začaly téct slzy.

Nakladatelství: Knižní klub
Žánr: Thriller
Počet stran: 448
Originální název: Hostage Taker


                                                Moje Hodnocení:  90%



2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Tobe by se mohla libit ;) Jak uz jsem napsala neni to krvak, ale mordy tam jsou a je to fakt dobre napsany :D a tym Vidocq se ti bude libit :D

      Vymazat