Noční Lovec / Chris Carter

Noční Lovec /Chris Carter

SLEDUJE. ČEKÁ. ZABÍJÍ.

Anotace:

Na ženách, které mu padnou za oběť, nejsou navenek patrné žádné známky násilí, jen zašité tělní otvory, v nichž se však nacházejí předměty tak hrůzné, že svědčí o mimořádně zvráceném pachateli.

Detektiv Robert Hunter se při honbě za pachatelem střetne se soukromou vyšetřovatelkou Whitney Mayersovou. Sledují stejnou stopu a zjišťují, že se pohřešují další ženy. Jsou ještě na živu?

Podaří se dostihnout šíleného vraha dřív než unese a bestiálně zabije další oběť?
jaké strašlivé tajemství skrývá minulost muže, který se dopouští tak nestvůrných zločinů.




Noční Lovec je třetím dílem ze série Robert Hunter a stejně jako první dvě (Dvojitý kříž a Popravčí) vás vtáhne od první stránky a nepustí. Na tuhle sérii jsem narazila úplnou náhodou v knihovně, jen tak si tam na poličce ležel druhý díl Popravčí

Hned mě zaujal obálkou a motem ČEHO SE NEJVÍCE BOJÍTE a anotace jasně rozhodla, že tahle knížka jde se mnou domů, bohužel žádný jiný díl tam neměli a ani nevedou. Jakože cože a proč?!
I tak jsem se do něj začetla, hned první strana vás vtáhne. Chris Carter se s tím prostě nepáře a předhodí vám napětí, akci a děs ještě než stačíte knihu pořádně otevřít. V Popravčím šlo o sériového vraha, který své oběti umučil k smrti jejich nočními můrami. Kniha je psaná hodně často i z pohledu právě mučených obětí. Byla to první kniha, kde jsem při čtení musela knížku zavřít a chvilku rozdýchat co, se tam dělo. 
Teď budu znít jako nějaký psycho-maniak, ale moje knihomolské srdce plesalo blahem. 
Na to, až si přečtu první díl Dvojitý kříž, jsem se těšila jako malé dítě na Ježíska. A ani tady nepřišlo zklamání, stačila mi první strana a byla jsem vtažena do příběhu. 
Motto ČEKEJ NA SMRT A MODLI SE, AŤ JE RYCHLÁ. Na první díl sedne, jak se tak říká- jak hrnec na prdel. 

No, tohle bylo takové ohlédnutí se zpět a teď už konečně rovnou k Nočnímu Lovci.




Robert Hunter se svým kolegou (záměrně neuvedu jeho jméno, ať vám nespoileruji první díl) musí najít sériového vraha, který své oběti sleduje, je trpělivý, tichý a je blízko svým obětem. Na nalezeném těle nejsou žádné známky fyzického týraní až na sešitá ústa a genitálie. Vrah nejenže zašije oběť za živa, ale navíc něco zrůdného do nich vloží, a když je opouští, stále ještě žijí. 
Představte si, že se probudíte nahé na studeném kovovém stole s bolestí v tříslech a chcete křičet, ale nemůžete, máte zašitá ústa a každý pokus o křik vám černou tlustou nit zařezává do rtů a kůže. Co do obětí vrah ukládá a jak vlastně zemřou?
Co ho k tomuto činu vede, jaká je jeho minulost, proč si jsou oběti tak podobné a kolik dalších skrývá? 
Pokud jste fanoušky krimi thrilleru, máte rádi napětí, akci, mordy a mrazení v zádech, a chcete znát odpověď na tyhle otázky, pak si musíte NOČNÍHO LOVCE určitě přečíst, stejně jako předchozí díly.
Já si teď zbývající díly budu šetřit na každý měsíc jeden. Další díl Sochař smrti si přečtu v srpnu a v září se můžeme těšit od BB art na 7. díl série s názvem Já jsem smrt.

Chris Carter pracoval jako člen týmu soudní psychologie michiganského státního zastupitelství, vyslýchal a studoval mnoho zločinců včetně sériových a mnohonásobných vrahů odsouzených k doživotním trestům. Takže moc dobře ví, o čem píše.





Ukázka: 


Hunter se rozhodl zaujmout místo oběti. Vyhoupl se na kovový pult, pak ulehl přesně do stejné pozice, v jaké byla oběť nalezena, a zhasl baterku. Zůstal ležet absolutně nehybně; 

nechal se halit zvuky, pachem, horkem a tmou v místnosti. Košile se mu lepila k tělu, zmáčená potem.
Z fotografie si zapamatoval, jak vypadaly ženiny oči, výraz hrůzy, který ji ztuhl na tváři. 
Rozsvítil baterku, ale setrval ve stejné pozici, očima sledoval graffity, jimiž byl vyzdoben celý strop. Okamžik poté si něčeho všiml. Zamžoural a posadil se. Pohled upíral na strop přímo nad kovovým pultem. Došlo mu to přesně za tři sekundy.
vytřeštil oči. 
,,Ježišmarjá!"                       



Nakladatelství : BB art                                                          

Žánr: thrillery                                                                                                                  
Počet stran: 328
Originální název: The night stalker


Moje hodnocení:
100 %

4 komentáře: